5 vuistregels voor ondernemen na Covid-19

coronavirus-4945950_1920

Kenis en Rommens retailcoaches in Sales & Management hanteren 5 vuistregels die in deze post coronafase essentieel zijn om opnieuw aan te knopen met een toekomstgerichte en resultaatgedreven manier van zakendoen in retail.

  1. Bekijk hoe je je salesteam en je manier van werken kan bijsturen en zoek een professioneel klankbord om hier samen met jou aan te werken.
  2. Het is nú het moment om je management extra te motiveren en door opleiding en training te investeren in hun verdere ontwikkeling.
  3. Leer je salesmensen via individuele coaching hoe ze nog meer kunnen inzetten op klantgerichtheid en klantvriendelijkheid en hoe ze dit kunnen vertalen in hogere verkoopresultaten.
  4. Investeer in de verdere opleiding van je medewerkers. En kijk hierbij zeker naar de subsidiemogelijkheden die de overheid ter beschikking stelt voor vorming en ontwikkeling.
  5. Versterk je zaak online, maar zorg ervoor dat jouw mensen ook op de winkelvloer het verschil blijven maken door service en degelijke productkennis.

 

De lessen die we met zijn allen uit deze crisis kunnen leren, zijn talrijk. Maar laat één ding duidelijk zijn: een bedrijf dat zonder onherstelbare kleerscheuren door deze omstandigheden is geraakt, heeft met vrucht een proeve van degelijk ondernemerschap afgelegd. Het heeft het volste recht om te blijven geloven in eigen kunnen en een succesvolle toekomst. Dat neemt niet weg dat het belangrijk is om de voorbije periode grondig te evalueren, te kijken hoe de dingen anders en beter kunnen én te blijven investeren in datgene wat het succes van een onderneming bepaalt. Commerciële slagkracht en vakbekwame, gemotiveerde medewerkers blijven daarbij aan de top van de piramide staan.

Uw voordeel?
Wij hebben een oplossing voor elk van bovenstaande punten.

Contacteer ons
Geert Kenis: 0475/80 33 44 of geert@kenisenrommens.be
Stijn Rommens: 0485/65 63 97 of stijn@kenisenrommens.be